Nagyszüleink korosztálya is rákattant a párkeresésre, neve is van a jómódú öregekre épülő üzletágnak

Nagyszüleink korosztálya is rákattant a párkeresésre, neve is van a jómódú öregekre épülő üzletágnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Arra vágyom, hogy szenvedélyesen szeressenek!- írja egy 77 éves francia hölgy, aki egy a korosztályának szánt internetes társkereső oldalon regisztrált.

A piackutatók utánanéztek: több mint 9 millió olyan nyugdíjas él jelenleg Franciaországban, aki egyedül van és szenved ettől. A baby boom után így született meg a senior boom. A világháború utáni 20 évben született generáció igyekszik bearanyozni utolsó éveit is. Egyre többen és egyre bátrabban keresnek maguknak párt a világhálón. Számukra áldás az internet, hiszen névtelenséget biztosít.

Silver economy

Az Egyesült Államokban már nevet is adtak ennek a szenior boomnak. Silver economy, vagyis Ezüst gazdaság. Ami arra épül, hogy viszonylag jó egészségi állapotban levő nyugdíjasok keresnek párt- nem egy hétvégére. Ennek a korosztálynak a pénztárcája viszonylag vastag, és a többségük maga akarja felélni félretett pénzét. Abból indulnak ki, mint Bill Gates, aki ugyanehhez a nemzedékhez tartozik: a fiatalok járják csak a maguk útját!

A párizsi Le Figaro munkatársa egy szexológust is faggatott a korosztályhoz tartozó meberek nemi életéről, szokásairól. A szakértő szerint rég elmúlt az az idő, amikor a nagyszülők feladták szerelmi életüket és már csak annak örültek, hogy élnek. A mai szenior generáció egészségi állapota sokkal jobb, mint a régi időkben. Ezért semmi akadálya a szerelmi életnek a szeniorok számára sem. Jellemző, hogy az a francia társkereső oldal, mely pillanatok alatt 300 ezer szenior érdeklődőt talált, így hirdeti magát: párkapcsolat 50-99 éves férfiak és nők számára.