szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Muszáj motiválni az 1995 után született dolgozókat.

A Paylab Compensation Monitor 57729 munkavállalónak tett fel kérdéseket a munkavállalói lojalitással kapcsolatban, a válaszadók 39 százaléka szerint 3-5 évig éri meg egy helyen dolgozni – írja a Pénzentrum. A 25 évesek körében ráadásul 48 százalék értett ezzel egyet. Ennél hosszabb időt csak a megkérdezette 26 százaléka szerint érdemes egy cégnél dolgozni (6-9 év), az idősebb, 45-55 év közöttiek viszont lojálisabbak: 35 százalékuk gondolja úgy, hogy megéri akár majd’ egy évtizedig is ragaszkodni a munkáltatóhoz.

A munkaerőpiacra most kilépő Z-generáció és néhány évvel idősebb kortársaik jóval kevesebb időt terveznek ugyanannál a munkáltatónál tölteni, mint a középkorúak. Őket a fejlődési, előrelépési lehetőséggel lehet megtartani.  A 6424 magyar válaszadó körülbelül 15 százaléka dolgozott jelenlegi munkáltatójánál több mint 10 éve, 13 százalékuk 6-9 éve, megegyezően 22 százalékuk 3-5 éve illetve 1-2 éve, körülbelül 28 százalék pedig kevesebb, mint egy éve dolgozott jelenlegi munkahelyén.

Érdekesség, hogy az új belépők közül többen gondolták azt, hogy a fizetés miatt megéri sokáig maradni egy munkáltatónál, mint azok, akik már eleve hosszabb ideje dolgoztak ugyanazon a helyen.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A leggazdagabb 1 százalék több légszennyezettségért felelős, mint az EU

A leggazdagabb 1 százalék több légszennyezettségért felelős, mint az EU

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Hont András: Vityernyák

Hont András: Vityernyák