Itt van Mészáros nagy dobása: kivásárolja a cseh partnerét a Mátrai Erőműből

Itt van Mészáros nagy dobása: kivásárolja a cseh partnerét a Mátrai Erőműből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mészáros Csoport kizárólagos irányítása alá kerül a Mátrai Erőmű Zrt.

Megtörtént a bejelentés, ami miatt fel kellett függeszteni Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-jének tőzsdei kereskedését. A cég bejelentette: az irányítása alá tartozó Status Power Invest Kft. kivásárolja a cseh partner 50 százalékos tulajdonrészét, így a Mátrai Erőmű Zrt. a Mészáros Csoport kizárólagos irányítása alá kerül.

A Status Power Invest Kft., valamint a cseh EPH által 50-50 százalékban tulajdonolt Mátra Energy Holding Zrt. a múlt héten jelentette be, hogy sikeresen teljesítette az összes feltételt, hogy megszerezze a Mátrai Erőmű Zrt. 72,6 százalékos részvénypakettjét.

A mai tájékoztatás szerint a Status Power Invest első körben a Mátra Energy Holding 85 százalékos tulajdonosává válik, amint megérkezik a GVH és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal engedélye.

Az üzlet második lépése után a Mátra Energy Holding összes részvénye a Status Power Investé lesz, ami azt jelenti, hogy a Mátrai Erőmű részvényeinek 72 százaléka felett egyedüli, közvetett tulajdonjogot szerez a cég. Mindez 2019. június 20-án történik meg.

Hozzászólások