szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Revealu csapata nyerte a hétvégén a Global Legal Hackathlon döntőjét.

A világ minden tájáról érkező 300 csapatból a 14 legjobb projekt mérkőzött meg a döntőben, közülük Európából a Revealun kívül csak egy német startup jutott be az utolsó fordulóba. A verseny a jog és a technológia együttműködéséről szólt: a résztvevőknek olyan digitális innovációkat kellett prezentálnia, melyek a jogi szektort forradalmasítják, mégpedig nemcsak az adott hazai jogszabályok keretein belül, hanem nemzetközi szinten is – írta a Portfolio.

A Revealu programjával egy kattintással ellenőrizhető, hogy a nagy techcégek – mint például a Google vagy a Facebook – milyen adatokat tárolnak rólunk. Az applikáció chartokkal teszi értelmezhetővé a lekért big datát, az eredmény megtekintés után egy gombnyomással törölhető. A GDPR és a Facebook adatbotránya kapcsán ezek a kérdések különös aktualitást élveznek.

A Revealu tagjai: Bihary Gergely, Elődi Márton, Lakatos Péter és Nagy Kristóf fejlesztők, Bihary Dániel jogász és Danóczy Bálint közgazdász.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Műemléki felújításokat díjaztak

Műemléki felújításokat díjaztak

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék