szerző:
hvg.hu

Az Átlátszó egy Excel-táblázatban vezeti, milyen közbeszerzéseket nyer a tíz legnagyobb Fidesz-közeli vállalkozó. 2017-ben a Szíjj László-féle Duna Aszfalt vitt gyakorlatilag mindent, és idén májusban sem lehet oka panaszra. Az állami cégek kommunikációs és pr-feladatainak egy hónap alatt csaknem 11,5 milliárd forintnyi közpénzbe fájnak.

Az új Közgépnek aposztrofált Duna Aszfalt Kft. sorra kapja az állami megbízásokat. Szíjj László több vállalkozásban is Mészáros Lőrinc üzlettársa, 2017-ben számtalan közbeszerzést nyertek. Májusban a Duna Aszfalt összesen nettó 22,79 milliárd forint értékben nyert tendert, ezt egészíti még ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő 8,77 milliárd forint értékű útépítési megbízása - írta az Átlátszó Blog. A Szíjj Lászlóhoz hasonlóan tiszakécskei vállalkozó, Varga Károly cégénél, a Hódút Kft.-nél 8,75 milliárd landolt, a megbízó a Magyar Közút Zrt.,  a munkát a Duna Aszfalttal közösen végzik majd el.

Állami cégek részére elvégzendő kommunikációs feladatra kaptak 9,62 milliárd forintot májusban a kormányzati reklámkampányokat gyártó Balásy Gyula cégei, a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba cégei már „csak” 57,7 millió forint értékben kaptak megbízást a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól, mivel a fő állami kampányokat már nem ő, hanem Balásy bonyolítja. Kuna Tibor cégei, a Young and Partners Kft. és a Trinity Communications Kft. pedig állami cégek részére végzendő pr-feladatokra kaptak nettó 1,82 milliárd forintot.

Garancsi István cége, a Market Zrt. pedig 1,46 milliárdos megbízást kapott májusban a Dagály felújítására, melyről itt írtunk. A Mészáros Lőrinchez köthető cégek 1,32 milliárd forint értékben nyertek tendereket májusban; ebből a két legnagyobb, MÁV-os megbízást veje, Homlok Zsolt cégei vitték.

A győri WHB – melynek tulajdonosa Tiborcz István üzlettársa, Paár Attila – összesen 530 millió forint értékben nyert el megbízásokat, ebből 231 millió forint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központjának drágulására megy el. A ZÁÉV 484 millió millió forintnyi megrendelést nyert el, ennek több mint felét a kaposvári sportcsarnok költségeinek megemelkedése teszi ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Kereskedelmi háború: Washington engedhet Pekingnek

Kereskedelmi háború: Washington engedhet Pekingnek

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban