szerző:
hvg.hu

A társaságok mostanra összegezték a június eleje óta benyújtott kárigényeket.

Június eleje óta több mint 15 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz a viharos időjárás miatt, a kárigény megközelíti a kétmilliárd forintot – idézi a Magyar Biztosítók Szövetségét a portfolio.hu. Az átlagkifizetések egyes társaságoknál elérik a százharmincezer forintot. Csak összehasonlításképpen: tavaly a társaságok május és augusztus között nagyjából hatmilliárd forintot fizettek ki a ingatlantulajdonosok kártalanítására.

A legtöbb gondot most az özönvízszerű eső okozta, pincék, házak áztak be. Gyakoriak a viharkárok is: az erős szél megbontotta a tetőszerkezetet vagy fák dőltek épületekre. A mezőgazdaságban a jég verte el a termést.

A legtöbb hívást a fővárosból és Pest megyéből kapták a biztosítók, de kijutott a június eleji ítéletidőből Hajdú-Biharnak, Jász-Nagykun-Szolnoknak és Csongrádnak is. Az elmúlt napokban Bács-Kiskunt, Baranyát és Vas megyét érte jelentős kár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!