szerző:
hvg.hu

A nő, ahogy korábban, most is zárt pohárban szállította reggeli kávéját, amiért állítása szerint korábban soha nem szólták meg. Most viszont eldurvult a helyzet.

Egy elviteles kávéval a kezében szállt fel hétfő reggel egy Ágnes nevű nő a 8E jelzésű buszra Kelenföldön. De ahogy leült, a sofőr rögvest hátrakiabált neki, hogy szálljon le. A nő elmondása szerint máskor is vitt már magával így kávét, és korábban egyetlen alkalommal sem szóltak érte.

"Időre mentem, nem akartam leszállni, próbáltam megmagyarázni neki, hogy nem a buszon iszom meg, különben is tűzforró. A szabályzat szerint zárt pohárban magammal vihetem, van bérletem, jogom van utazni" – mondta a Ripostnak Ágnes.

A sofőr ekkor odalépett hozzá, kikapta a kezéből a kávét, majd a saját kezében összeroppantotta a poharat, a benne lévő forró ital így pedig a nőre ömlött. A történetnek azonban itt nincs vége, a sofőr ugyanis – állítása szerint legalábbis – bántalmazta.

"Felugrottam fájdalmamban, és reflexből visszadobtam az összetört poharat a maradék kávéval. Erre nekem esett, letépte rólam a ruhám, rángatni, ütlegelni kezdett..." – mondta.

A sofőr mindenkit leszállíttatott a buszról, Ágnes viszont maradt, és rendőrt hívott, majd feljelentést tett. A lap kérdésére a BRFK azt közölte: garázdaság miatt indítottak eljárást. A BKK egyelőre nem kommentálta az esetet.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!