szerző:
hvg.hu

A Goldman Sachs új vezérigazgatójával van tele a közösségi média.

David Solomon váltja októbr elsejével Lloyd Blankfein vezérigazgatót a Goldman Sachs élén. Ez azt jelenti, hogy David Solomon elnökből elnök-vezérigazgatóvá lép elő ősszel. Elődje 12 évig vezette a befektetési bankot.

A hír azon a napon szivárgott ki, amikor az elemzők által várt, 4,67 dolláros, egy részvényre jutó eredménynél meglepetésre csaknem harmadával nagyobb, 5,99 dolláros eredményről számolt be a bank. A bank befektetési banki és kereskedési üzletága különösen jól teljesített: 

  • a befektetési banki üzletág 2,05 milliárd dolláros bevételt ért el, az elemzői konszenzusban 1,84 milliárd dollár szerepelt,
  • a vagyonbefektetési üzletág bevétele 20 százalékkal emelkedett éves alapon,
  • a bank részvény üzletága 1,89 milliárd dolláros bevételt termelt,
  • a bank kötvény és klíring üzletága 1,68 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, 45 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban.

A BBC már arról ír, hogy Solomon nemcsak bankvezér, másodállásban DJ, D-Sol néven diszkózik. A portál emlékeztet, a közösségi média tele olyan felvételekkel, amelyeken a bankár Los Angelesben, Miamiban, vagy éppen a Bahamákon keveri a zenét.

A brit közszolgálati média azt is kiemeli, hogy Solomon szereti a borokat, saját pincészetéből éttermeknek is szállít.

A cikk idézi a távozó vezérigazgatót, Lloyd Blankfeint is, aki elsősorban feleségének és három gyermekének köszönte meg, hogy kitartottak mellette, amíg a Goldman Sachsnál dolgozott.

A BBC arról is megemlékezik, hogy Lloyd Blankfein a világgazdasági válság kitörésének 10. évfordulóján távozik, rajta kívül már csak egyetlen pénzügyi guru maradt talpon a Wall Streeten: Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szaúd-Arábia makacs és válaszcsapást ígér

Szaúd-Arábia makacs és válaszcsapást ígér

Így játszik Metallicát egy tízéves fiú a Foo Fighters koncertjén

Így játszik Metallicát egy tízéves fiú a Foo Fighters koncertjén

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát