szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Goldman Sachs új vezérigazgatójával van tele a közösségi média.

David Solomon váltja októbr elsejével Lloyd Blankfein vezérigazgatót a Goldman Sachs élén. Ez azt jelenti, hogy David Solomon elnökből elnök-vezérigazgatóvá lép elő ősszel. Elődje 12 évig vezette a befektetési bankot.

A hír azon a napon szivárgott ki, amikor az elemzők által várt, 4,67 dolláros, egy részvényre jutó eredménynél meglepetésre csaknem harmadával nagyobb, 5,99 dolláros eredményről számolt be a bank. A bank befektetési banki és kereskedési üzletága különösen jól teljesített: 

  • a befektetési banki üzletág 2,05 milliárd dolláros bevételt ért el, az elemzői konszenzusban 1,84 milliárd dollár szerepelt,
  • a vagyonbefektetési üzletág bevétele 20 százalékkal emelkedett éves alapon,
  • a bank részvény üzletága 1,89 milliárd dolláros bevételt termelt,
  • a bank kötvény és klíring üzletága 1,68 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, 45 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban.

A BBC már arról ír, hogy Solomon nemcsak bankvezér, másodállásban DJ, D-Sol néven diszkózik. A portál emlékeztet, a közösségi média tele olyan felvételekkel, amelyeken a bankár Los Angelesben, Miamiban, vagy éppen a Bahamákon keveri a zenét.

A brit közszolgálati média azt is kiemeli, hogy Solomon szereti a borokat, saját pincészetéből éttermeknek is szállít.

A cikk idézi a távozó vezérigazgatót, Lloyd Blankfeint is, aki elsősorban feleségének és három gyermekének köszönte meg, hogy kitartottak mellette, amíg a Goldman Sachsnál dolgozott.

A BBC arról is megemlékezik, hogy Lloyd Blankfein a világgazdasági válság kitörésének 10. évfordulóján távozik, rajta kívül már csak egyetlen pénzügyi guru maradt talpon a Wall Streeten: Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával