Négynapos munkahétre állnak át egy új-zélandi cégnél, mert mindenki jobban jár így

Négynapos munkahétre állnak át egy új-zélandi cégnél, mert mindenki jobban jár így

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A próbaidő alatt nőtt a termelékenység, a dolgozókat viszont kevesebb stressz érte, és többet lehettek a családjukkal.

A sikeres, nyolchetes próbaidőszak után négynapos munkahétre áll át egy új-zélandi cég.

A Perpetual Guardian nevű alapkezelő 240 embert foglakoztat. A társaság vezetősége abszolút sikernek nevezte a márciusban kezdődött próbaidőszakot a csökkentett idejű munkahétre, szerintük az növelte a termelékenységet és csökkentette az alkalmazottak stressz-szintjét.

A négynapos munkahetet azért találták ki, hogy az alkalmazottaknak több időt biztosítsanak a családjukra, és jobban összpontosítsanak az irodai munkára.

Az Aucklandi Egyetem kutatócsoportja pedig ez idő alatt azt vizsgálta, hogyan hat a rövidebb munkaidő a dolgozókra.

Andrew Barnes, a cég vezetője a New Zealand Herald című napilapnak elmondta, hogy jelentősen javult a munkatársak munkához való hozzáállása és elégedettségük a munkájukkal a próbaidőszakban. A munkatársak 78 százaléka vélte úgy, hogy sikerült összhangba hozni munkáját a magánéletével. Ez a mutató a próbaidőszak bevezetése előtt csupán 54 százalék volt.

Jarrod Haara, az Aucklandi Egyetem professzora szerint kutatásuk kimutatta, hogy a dolgozók elégedettsége a munkával és az élettel minden területen nőtt, jobban teljesítettek az irodában, és jobban is érezték magukat, mint a próbaidőszak előtt.

Az alkalmazottak stressz-szintje hét százalékkal csökkent, munkahelyi elkötelezettségük, motivációjuk is jelentősen nőtt. Általános elégedettségük az élettel szintén nőtt öt százalékkal.

A cég vezetősége most azt tanulmányozza, hogyan vezessék be hosszú távon a négynapos munkahetet.