szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogvédelmet kért és továbbra is működik az Auróra, melyet szerinte egy adminisztratív bakira hivatkozva "záratott be" a józsefvárosi önkormányzat. A bezáratás idézőjeles használata azért indokolt, mert a hely egyébként - egyelőre - nyitva van.

Saját hatáskörben rendelte el a józsefvárosi jegyző  július 16-án kelt határozatában az Auróra vendéglátó-tevékenység beszüntetését, a káoszba forduló esetről a hvg.hu több cikkben is beszámolt. Ma az Auróra Facebook-oldalán olvasható friss bejegyzésből az derült ki, hogy a klub csak tegnap kapta kézhez a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal határozatát, amely ellen azonnal be is adta a felülvizsgálati keresetet és jogvédelmet kért. A határozatból kiviláglik végre, hogy mi is az önkormányzat problémája: az Auróra bérleti szerződését 2014. július 1-jére dátumozták, az üzemeltető Marom Klub Kft.-t viszont csak július 4-én jegyezték be, emiatt az önkormányzat szerint jogcím nélkül használják az ingatlant.

A hvg.hu hétfőn levelet írt az önkormányzatnak, a válaszból az derült ki, hogy "a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette, mivel kérelmei beterjesztésekor nem volt jogosult eljárni. Az ügyben egyébként tekintettel a hatóság félretájékoztatására, a hivatal feljelentést tett."

Az üzemeltető szerint ez egy adminisztratív baki volt, mely ráadásul már egy tavalyi peres eljárás során napvilágra került, erről írtak is a tulajdonossal egy közös nyilatkozatot, amelyet az önkormányzatnak is elküldtek. A kft. négy éve üzemelteti az Aurórát és fizeti a bérleti díjat, a bérleti szerződést a cég és a tulajdonos is érvényesnek tekintik. Bár a jegyző közbiztonsági érdekre hivatkozva az üzletet ideiglenesen bezáratta, az üzemeltető szerint ez jogszerűtlen volt, így továbbra is nyitva tartanak.

„Jogszerűen csak akkor zárathatnának be bennünket, ha nem tudjuk bemutatni az érvényes szerződést, vagy valami más indokolná a tevékenységünk felfüggesztését. Ilyesmiről viszont szó sincs. Akkor nincs is semmi baj, ugye?” - kérdezik az Aurórások a bejegyzésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Az Auróra ma is kinyitott, és nem értik, mit is csinál az önkormányzat – videó

A józsefvárosi önkormányzat hétfőn a honlapján közölte ugyan, hogy az Aurórát a Corvin tetővel együtt bezáratja, kedden kinyitott mindkét vendéglátóhely, mert hivatalos megkeresés eddig egyikhez sem érkezett. Schönberger Ádám, az Auróra vezetője újabb önkormányzati vegzálást sejt az ügy mögött, mivel nem érkezett panasz hozzájuk senkitől. Videó.

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Hogy kerül Friderikusz Sándor a Baby Shark videójába?

Hogy kerül Friderikusz Sándor a Baby Shark videójába?

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett