szerző:
hvg.hu

Összesen tíz vendéglátóhelynél találtak szabálytalanságot.

Több belvárosi vendéglátóhelynél talált szabálytalanságokat a NÉBIH. A kormányzati portál listát közölt azokról az éttermekről, kávézókról és kocsmákról, ahol problémát találtak, a legtöbb esetben lejárt termékek és jelöletlen alapanyagok miatt szabtak ki büntetést.

A Király utcai Club Söröző, a Kakas Presszó Károly körúti egysége, a Kazimír Bistro, a Tuning Bar & Burger, a Café Faktory Kávézó, illetve A25 Canteen & Pub lejárt termékek forgalmazása miatt kapott büntetést, szinte minden esetben a sörök vagy a ciderek lejárati dátumával akadt probléma.

Jelöletlen alapanyagok, lejárt termékek és piszkos, rendezetlen körülmények miatt marasztalták el a Fuego éttermet és a Tom Yum thai éttermet. Itt ismeretlen eredetű fagyasztott húsokat, gyümölcsöket, sajtokat és süteményeket is találtak a NÉBIH ellenőrei. A Fuegónál az alkalmazottakat egészségügyi kiskönyv és orvosi alkalmassági bizonyítvány nélkül dolgoztatták, és sem ez, sem a Tom Yum nem rendelkezett az étteremre szabott HACCP-vel.

Akadt még két olyan vendéglátóhely, ahol a körülményekkel illetve a HACCP-hiánnyal volt baj: a Feelings és a Joiner’s Pub esetében is borzasztó higiéniai körülményekkel találkoztak az ellenőrök, a leírás szerint mindkét hely szennyezett és takarítatlan volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dízelstop: a Suzuki és a Mitsubishi is leszámol a gázolajos motorokkal

Dízelstop: a Suzuki és a Mitsubishi is leszámol a gázolajos motorokkal

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Házhoz jött a híradó: épp a riporter mögött estek iszonyatosat egy quaddal

Házhoz jött a híradó: épp a riporter mögött estek iszonyatosat egy quaddal