Csináltak egy céget, ígérgettek, mégsem tudják kezelni a szemetet Cegléden

Csináltak egy céget, ígérgettek, mégsem tudják kezelni a szemetet Cegléden

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az önkormányzati hulladékgazdálkodási társulás egyik vezetője maga a polgármester, a hulladékgazdálkodással megbízott cég felügyelőbizottságának tagjai között pedig két ceglédi fideszes önkormányzati képviselő van, a szemét mégis sokszor napokig áll a konténerekben.

Uniós projektként indult még 2001-ben a térségi hulladékkezelési program Cegléden: a projekt célja az volt, hogy Pest megye és Bács-Kiskun megye néhány nagyvárosában – Cegléd mellett Nagykőrösön, Kecskeméten, Nagykátán, Monoron – és több mint 40 kisebb településen javítsa a lakók életkörülményeit. Az elsöprő siker azonban elmaradt, sőt: Cegléden az elmúlt időszakban többször is akadozott a szemétszállítás – írja az Átlátszó.

A ceglédiek több helyi Facebook-csoportba is rendszeresen töltik fel az általuk készített fotókat, amelyen el nem szállított szeméthegyen és túlterhelt szelektív konténerek láthatók. A térségben a települési hulladék gyűjtése, elszállítása és kezelése az egy évvel ezelőtt megalapított Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás feladata, amelynek alelnöke Takáts László, Cegléd fideszes polgármestere.

A hulladék kezelését persze nem maga a társulás végzi, hanem a DTKH Nonprofit Kft. A cég egyik tulajdonosa pedig nem más, mint a ceglédi önkormányzat, felügyelőbizottságában pedig két ceglédi fideszes képviselő is helyet kap. A cég a tavaly évet 48 millió forint adózott nyereséggel zárta, ennek ellenére hónapok óta rendszeresek a panaszok.

Pontosítás

Cikkünk megjelenését követően - Takáts László polgármester aláírásával – azzal a felszólítással fordult szerkesztőségünkhöz Cegléd város önkormányzata, hogy közöljük: a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulásnak a polgármester nem elnöke, hanem az egyik alelnöke. (Ezt javítottuk is az írásban, illetve ennek megfelelően módosítottuk a címet.) Egyben jelezték, a ceglédi önkormányzatnak a DTKH Nonprofit Kft-ben, 23 másik tag mellett, 0,1%-os tulajdonrésze van.

Hozzászólások