Mészáros Lőrinc emberei ólálkodnak a formálódó fideszes médiabirodalom körül

Mészáros Lőrinc emberei ólálkodnak a formálódó fideszes médiabirodalom körül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mészáros emberének ügyvédje járt el a nemrég létrehozott médialapítvány bejegyzésénél.

A hétvégén derült ki, hogy a Kaposvári Törvbényszéken bejegyezték a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt, ráadásul ugyanarra a balatonföldvári címre, ahova Liszkay Gábornak, a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks elnök-vezérigazgatójának új cégét, a Média Fundamentum Nonprofit Zrt.-t is. Sajtóinformációk szerint az alapítvány és a Liszkay-féle cég lesz az új fideszes médiabirodalom alapja.

A 24.hu most arról ír, hogy az alapítvány bejegyzésénél Kertész József Tamás ügyvéd járt el, aki a Magyar Idők egy 2016-os cikke szerint "egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként", és 2010-től igazgatósági tagja volt az SCD Groupnak is, amely a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégek és befektetések működtetését koordinálta.

Jászai Gellért pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum elnök-vezérigazgatója, valamint az Opus igazgatótanácsának tagja, és róla már korábban azt írták, hogy ő készíti elő a tervezett hatalmas jobboldali médiaholdingot.

Kertész ügyvédi irodája egyébként képviselte már Mészáros Lőrincet is az osztrák közszolgálati csatorna, az ORF elleni perében.

Hozzászólások