szerző:
hvg.hu

A terminálokhoz közeli nagy parkolót építkezés miatt két évig nem használhatják az utasok, a közeli Holiday-ban pedig 3000 forint helyett 12 ezerre emelkedett a napidíj. Közben viszont rekordokat dönt a reptéri forgalom.

1,4 millió utast szolgált ki a Budapest Airport szeptemberben, a tavalyi év kilencedik hónapjához viszonyítva ez 11,9 százalékos növekedésnek felel meg, utasforgalma az év végére 15 milliósra nőhet. Az év két legerősebb hónapja az utasforgalom tekintetében július és augusztus volt, mindkét hónapban 1,5 millió feletti érkező és induló utast kezelt a Liszt Ferenc-repülőtér, mely tavaly is rekordmennyiségű, több mint 13 millió látogatóval zárt – írta a Magyar Idők.

A Ferihegy 2 terminálépülettel szemben elhelyezkedő úgynevezett terminálparkolót viszont éppen most két évre lezárják. Egy hatszintes parkolóházat építenek oda, hogy lekövessék a forgalomnövekedést, 2020 közepéig emiatt a terület használhatatlan lesz. További kellemetlen meglepetés éri azokat az autósokat, akik a Holiday Plusban parkolnának, ez ugyanis kvázi megszűnt, terminálparkolóvá alakult, az annak megfelelő díjakkal – azaz egy napra 3 ezer forint helyett 12 ezret kell fizetni a parkolásért.

A hg.hu-hoz érkezett olvasói panaszok tanúsága szerint a változásról nem értesítik megfelelően a parkolókat, legtöbbjük akkor szembesült az árváltozással, mikor már kézhez kapta a számlát. Miután egyikük a helyszínen panaszt tett, azt az információt kapta, hogy a parkoló bejáratánál egy táblára ki vannak írva a módosítások. „Évek óta itt parkolok, rutinszerűen hajtok ki és be, szerintem a kutya nem figyeli azt a kis táblát” panaszolta az üzletember lapunknak.

Múlt héten megkerestük a Budapest Airportot is, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak a kérdésekre.

A hosszú távú parkolásra egyébként a tavalyi évben bővített, a 2B terminál oldalán elhelyezkedő Holiday parkoló továbbra is használható lesz. A buszok a taxik számára kialakított parkoló mellett állhatnak meg, az utasfelvétel és a kiszállítás pedig továbbra is a prémiumparkolóban, vagyis a reptér bejáratához közeli előtérben bonyolítható.

Frissítés: cikkünk megjelenése uátn Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvívője elmondta, a terminálparkoló és a Holiday Plus áthelyezéséről nemcsak a táblán, hanem Facebookon és a honlapjukon is tájékoztatták a parkolókat, más eszközök nem állnak rendelkezésükre. Az építkezést csak a két parkoló áthelyezésével lehet megvalósítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Király Linda megint magyarul énekel

Király Linda megint magyarul énekel

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!