szerző:
hvg.hu

Egy blogposztban írt arról Dobó Mátyás, hogyan keverte el a Brussels Airlines a kézipoggyászát, amelyből végül eltűnt a benne hagyott pénz.

Az interneten a Medium.com oldalon tette közzé Dobó Mátyás  bloggerként és a SMART-konferencia alapítójaként is ismert magyar üzletember, az Invitech stratégiai és üzleti támogatás igazgatóhelyettese a legutóbbi tapasztalatait a Brussels Airlines-szal.

A Doransky néven blogoló Dobó "Hogyan lopta el a Brussels Airlines a pénzemet" című bejegyzésében azt írja, néhány hete Bolognából Budapestre repült átszállással a Brussels Airlines-szal, ám kicsit késve érkezett a bolognai reptéren a repülőjéhez, és már nem talált helyet a kézipoggyászának a repülőn. Az utaskísérő elvette a csomagját, mondván az út végén majd visszakapja, Dobó pedig ekkor a laptopját kimenekítette a poggyászból, ám benne felejtett 900 eurót egy borítékban.

A stewardess azt ígérte, hogy a csomagot a landolás után visszaadják az utasnak, csak a kapunál kell majd rá várnia, ám ez nem történt meg, landolás után Dobó hiába várta a csomagját, az utaskísérők ekkor már csak annyit mondtak neki, hogy a csomagja elkeveredett, majd magára hagyták. A pilóta végül megpróbálta előkeríteni a csomagot, ám kiderült, hogy hiba történt, a csomagot pedig végül továbbították a másik, budapesti repülőhöz.

Dobó ekkor a másik beszállási kapunál is kereste a csomagját, ám a személyzet csak arra jutott, hogy a poggyász száma alapján nem találják, és hogy a csomag valahol a budapesti gépen kell, hogy legyen. Amikor este 11 körül végül Budapesten landoltak, a csomag nem érkezett meg a többivel, a légitársaság elveszett csomagokat kezelő pultjánál pedig Dobó továbbra sem kapott segítséget.

Végül némi utánatelefonálás után másnap kiszállították neki a csomagját, amelyben Dobó egy olyan üzenetet talált, amelyen az állt, hogy biztonsági okokból át kellett nézni a bőröndöt és el kellett távolítani belőle az élelmiszereket, ehhez képest azonban az Olaszországban vett sajtot nem vették ki belőle, a benne felejtett 900 eurót azonban állítása szerint nem találta.

Dobó azt írja, ezután levelet írt a Brussels Airlines-nak, válaszként azonban azt felelték, hogy ez nem az ő felelősségük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Nálunk nincsenek no-go zónák": Orbán Viktor a turizmus ünnepén is migránsozott egyet

"Nálunk nincsenek no-go zónák": Orbán Viktor a turizmus ünnepén is migránsozott egyet

A Photoshop megálmodója előállt egy új programmal, itt az új minden egyben videószerkesztő

A Photoshop megálmodója előállt egy új programmal, itt az új minden egyben videószerkesztő

Úgy várják a szállodások október 23-át, mint a karácsonyt

Úgy várják a szállodások október 23-át, mint a karácsonyt

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

A belváros autómentesítésében lehet nagy csata Tarlós és Puzsér között

A belváros autómentesítésében lehet nagy csata Tarlós és Puzsér között

Drasztikusan emelkedhet a sör ára, és ennek is a klímaváltozáshoz van köze

Drasztikusan emelkedhet a sör ára, és ennek is a klímaváltozáshoz van köze