Vajna Tímea barátnője és Rogán Antal körei is az uniós programokat dicsérik egy 11 milliárdos projektben

Vajna Tímea barátnője és Rogán Antal körei is az uniós programokat dicsérik egy 11 milliárdos projektben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nettó 11 milliárd forintba kerülnek majd azok a konferenciák és workshopok, melyeken két uniós program, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) sikerét kommunikálják majd. A nyolc szervező cég közül több ismert nevekhez kötődik.

Az EFOP-ra 2014 és 2020 között 952, az RSZTOP-ra pedig 34, azaz összesen 976 milliárd forint jut. Ennek bő egy százalékáért, 11 milliárdért rendezvényeket szervez majd a minisztérium, melyre közbeszerzést írtak ki.

A RSZTOP-ban a rászorulóknak természetbeni juttatást – például hajléktalanoknak ételt, vagy szegény gyerekes családoknak élelmiszersegélyt – adnak. A 24.hu márciusban arról írt, hogy, hogy az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) vizsgálatot indított a program megvalósítása kapcsán, mert csalásra gyanakodnak.

A nettó 11 milliárdos rendezvényköltség csaknem harmada a rászorulók megsegítését szolgáló operatív program keretében 7 év alatt szétosztandó uniós támogatásnak.

A közbeszerzésen befutó 11 cég közül nyolcan vesznek részt a rendezvények és a workshopok lebonyolításában: a Budapest Party Service Kft.; a COMP-LET Party Service Kft.; a Hamu és Gyémánt Kft.; Keiok Kft.; a Király és Novotny Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (képviselő ajánlattevő); az EuroPro Consulting Kft.; az L.A. Multi-Zone Kft. és a Sensation Event&Congress Kft.

A Hamu és Gyémánt 2015 októberig Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba tulajdonában volt, azóta üzlettársához, Krskó Tiborhoz került. A Sensation Vajna Tímea barátnőjéé, Sárosi Krisztina Mónikáé, mely az Andy Vajna fennhatósága alatt működő Magyar Nemzeti Filmalaptól 10,5 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Kölcsönlakás forgatókönyvére. Korábban, 2013 decemberében Rogán Antallal szerződött kommunikációs munkákra bruttó 47 millió forintért, és az óvónőképzésre szánt pénzekből is megszereztek több tízmillió forintot – írta a 24.hu.