szerző:
Lengyel Miklós

Egy női beosztottja azzal vádolta meg Andy Rubint, az Android szoftver atyját, hogy orális szexre kényszerítette egy szállodában. A befolyásos férfiú azzal védekezett, hogy konszenzus alapján jött létre a szexuális kapcsolat. A nő ezt cáfolta, és a Google akkori nagyfőnöke, Larry Page neki adott igazat.

Az Android atyjának talpára útilaput kötöttek, de az ügyet eltussolták. Olyannyira, hogy négy éven át minden hónapban kétmillió dollárt kapott az elbocsátott Google főnök, akiről a cégnél megállapították, szexuálisan zaklatta egyik beosztottját. Az ötéves esetet most írta meg a New York Times, mely egy éve kirobbantotta a nagy Weinstein-botrányt. A szexuális zaklatás a munkahelyen mindenütt téma lett a nagyvilágban. Az Android atyjának szexuális zaklatási ügye még a nagy leleplezés előtt történt. Erre hivatkozhat a Google, amely szeretne mintaszerű munkahelynek feltűnni az egész globális piacon.

A Google főnök nőket vásárolt magának 

Erről Andy Rubin neje nyilatkozott, miután elvált férjétől. Ezeket a nőket a Google főnök úgy tekintette, mint szexuális rabszolgákat, akiknek nemcsak őt kellett szolgálniuk, hanem azokat is, akiket a „gazda” számukra kijelölt. Ezzel kapcsolatos emailek fennmaradtak és ezek súlyos vádat jelentenek az Android szoftver atyja ellen (ezt a szoftvert alkalmazzák a világ okostelefonjainak 80%-ban. Ezzel együtt Andy Rubin nem lett dollármilliárdos,v agyonát "mindössze" 350 millió dollárra becsüli a Forbes).

A Google mai főnöke, Sunder Pinchal sietett levélben tisztázni a cég álláspontját az ügyben. A New York Times-nak küldött levélben azt írja, hogy nagyon komolyan veszik a szexuális zaklatást, 48 embert rúgtak már ki emiatt, közülük 13 főnök volt. Utólag kivizsgálják Andy Rubin ügyét is. A New York Times egy éve folytat kampányt a szexuális zaklatás ügyében. Elérte, hogy az egykor oly nagyhatalmú Harvey Weinsteint Hollywoodban kiközösítsék. Most bíróság előtt áll New Yorkban többnyire olyan ügyek miatt, melyek sokkal régebbiek, mint a Google főnök esetei. De hát Hollywood mindig is egy kicsit kivételnek számított az Egyesült Államokban. A Google viszont a huszonegyedik század lezser informatikus világát akarja jelképezni, ahol az egyenjogúság természetes és ahol a hierarchia jóval kevésbé számít, mint az üzleti életben másutt. Andy Rubin kínos ügye mutatja, hogy a reklám és a valóság között itt is fényévnyi távolság van, persze ez a Google felhasználók többségét aligha lepheti meg. (via New York Times, Guardian)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Tizenöt millió dolláros óvadékot ajánlottak a Huawei pénzügyi igazgatójának ügyvédei

Tizenöt millió dolláros óvadékot ajánlottak a Huawei pénzügyi igazgatójának ügyvédei

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

Kimi Räikkönen egy ajándék, amit nem lehet megunni

Kimi Räikkönen egy ajándék, amit nem lehet megunni

Népszavazást akar a Jobbik a rabszolgatörvényről

Népszavazást akar a Jobbik a rabszolgatörvényről

Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó