szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfit egyszer már kirúgták, akkor üzemeltetési vezetőként tért vissza a légitársasághoz, most szinte ugyanez történt, csak még magasabbra jutott a ranglétrán.

Felfelé buktatta az Air India azt a pilótát, akit novemberben azért bocsátottak el a légitársaságtól, mert többször is megbukott a repülés előtti alkoholteszten, de az is többször előfordult, hogy egyszerűen nem volt hajlandó megfújni a szondát. Arvind Kathpalia a 80-as évek vége óta szolgált az Air Indiánál pilótaként, először tavaly márciusban nevezték ki üzemeltetési vezetőnek – két hónappal azután, hogy a pozitív alkoholtesztek miatt három évre felfüggesztették szakszolgálati engedélyét.

Kathpaliának többször is gondja akadt az alkoholtesztek miatt, legutóbbi, november eleji incidense miatt ismét elbocsátották a pozíciójából. A férfi azonban nem esett kétségbe, újra beadta a jelentkezését, és újra felvették a légitársasághoz, ezúttal azonban ügyvezetőnek – írja az Airportal.

Az indiai légiközlekedésben egyébként állandó problémát jelent a pilóták alkoholfogyasztása, korábban rengetegen buktak meg alkoholteszteken. Három év alatt mintegy száz pilótánál színeződött el a szonda.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!