A Wizz Air belengette, hogy felbontja a szerződést az utasokat lehúzó kiszolgálócéggel

A Wizz Air belengette, hogy felbontja a szerződést az utasokat lehúzó kiszolgálócéggel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Wizz Air szerint a Malév Ground Handling jogosulatlanul szed dupla pénzt az online becsekkolást elmulasztó utasoktól.

Közleményben reagált a Wizz Air azokra a hírekre, hogy ferihegyi reptéren működő földi kiszolgáló cég, a Malév Ground Handling dupla annyi pénzt szed a helyszínen becsekkoló utasoktól, mint amennyi a Wizz hivatalos díjszabása. Az Index számolt be arról a napokban, hogy azokkal, akik elmulasztották az ingyenes online becsekkolást végrehajtani, a helyszínen nem az előre szabott 30 eurós díjat fizetteti meg a Malév GH, hanem 20 ezer forintot kér tőlük fejenként. Ezzel kapcsolatban fogyasztóvédelmi eljárást is indított a magyar hatóság a Malév GH ellen.

A Wizz Air pénteki közleményében azt írja a budapesti repülőtéren dolgozó földi kiszolgáló partnere, a Malév Ground Handling Zrt. közelmúltban folytatott, "megtévesztő gyakorlatáról", hogy a Malév GH megsérti jogi kötelezettségeit, amikor a kihirdetettnél magasabb árat számít fel az utasoknak, illetve a Wizz Air kínálatában nem szereplő szolgáltatásokat értékesít számukra. Ez utóbbival arra utal a közleményt jegyző Wizz Air-es üzemeltetési igazgató, Diederik Pen, hogy a 30 eurós "airport checking fee″ nevű szolgáltatás helyett egyszerűen egy más elnevezésű, „catch your flight″ nevű szolgáltatást fizettetnek ki az utasokkal. 

"A helyzet megoldásának érdekében minden lehetőséget megvizsgálunk, beleértve a szerződés felmondását is.”

- írja Diederik Pen, aki azt is hozzáteszi a közleményben, hogy „a Wizz Air szigorú követelményeket szab az utaskezelés területén, és elvárja, hogy kiterjedt hálózatán belül minden partnere eleget tegyen ezeknek. Ha bármely partnerünk megszegi kötelezettségeit, és félrevezeti a Wizz Air utasait, akkor alapos vizsgálattal, illetve szükség esetén jogi lépésekkel kell szembenéznie.”

A kormány pár stadion árából visszaállamosíthatná a ferihegyi repteret

2018-ban már komoly nyereséget termelt a ferihegyi reptér, amit a tulajdonosok osztalék formájában ki is vettek. A reptér üzemeltetése és vagyonkezelése könyv szerint több mint 700 milliárd forintot ér, az államnak elég lenne a felét megvenni, hogy irányító befolyása legyen, vagyis csak pár szuperstadion árát kellene leszurkolni.

Hozzászólások