Fél évvel a határidő után sem tette közzé Kocsis Máté családi cége a beszámolóját

Fél évvel a határidő után sem tette közzé Kocsis Máté családi cége a beszámolóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De ígérik, hogy pótolják az év végéig.

Ugyan a számviteli törvény szerint május 31-ig minden olyan cég, amelynél december 31-e a mérlegkészítés fordulónapja, köteles közzétenni az éves beszámolóját, Kocsis Máté családi cége, a Hobby-Key Kft. ezt még mindig nem tette meg – írta az Mfor.

A céget 1993-ban alapították, 1998-ban lett az alapítók közül kizárólag a Kocsis családé, és akkor került be a tagok közé az akkor 17 éves Kocsis Máté, a Fidesz mostani frakcióvezetője. A cég fő tevékenysége fémáru, szerelvény és fűtési berendezés nagykereskedelme. 2013 és 2017 között évi 77-98 millió forint közötti árbevételből hoztak ki évente néhány millió forint nyereséget.

A cégből Kocsis Máté minden évben vett ki osztalékot a vagyonnyilatkozatai szerint, a nyereségrészesedéséről viszont csak annyit írt, hogy az az éves forgalomtól függ.

A kérdésre, hogy miért nem adták le a 2018-as beszámolót, Kocsis helyett a Fidesz-frakció sajtófőnöke válaszolt. Azt írta, szabályosan beadták idén is a NAV-nak a beszámolót, a nyilvános céginformációk közé az előző könyvelő cégkapus technikai problémái miatt nem töltötték fel időben. Ezt december 31-ig lehet pótolni.

Ez adminisztrációs hiba, a cég működésének szabályosságát nem érinti

– tette hozzá.

Hozzászólások