Kijátszott hitelezők, milliárdos örökség – máig nincs vége a Postabank-sztorinak

Kijátszott hitelezők, milliárdos örökség – máig nincs vége a Postabank-sztorinak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezúttal a Postabank egyik adósának, a szolnoki húsipari Solami Rt.-nek ítélt kártérítést a bíróság, nem is keveset.

Évtizedes pereskedés után a bíróság jogerősen kimondta: a Zöld Gyula nagyvállalkozó érdekszférájába tartozó szolnoki húsipari Solami Rt. benyújthatja másfél milliárd forintos követelését a Postabank egykori szennyesét kezelő állami Reorg-cégcsoport egyik, mindmáig létező tagjának, a Reorg-Faktornak a felszámolásában. A Postabank bedőlése után a követeléseit átvevő Reorg-csoport egyik vállalata szabálytalanul indított végrehajtást a Solami ingatlanaira, amelyeket meg is szerzett, sőt részben el is adott. Ezért ítélte meg a kártérítést a Solaminak a bíróság.

Az eredetileg 15 millió forintra taksált követelést azóta többszörösen eladták, most 350 millióért házal vele egy pécsi cég. Hogy mitől lett ilyan kapós a Solami által bagóért eladott, értéktelennek tartott követelés? A HVG értesülései szerint attól, hogy valójában nem 15 milliót, hanem annál nagyságrendekkel többet ér.

A HVG úgy tudja, a hányatott sorsú Solami-követelést a minap a piac egyik nagyvadjának, az Indotek-csoportnak kínálták fel.

További részletek a HVG e heti számában.

©
Hozzászólások