Az Amazon 100 ezer ember felvételével készül az újabb lezárásokra és a karácsonyra

Az Amazon 100 ezer ember felvételével készül az újabb lezárásokra és a karácsonyra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Amazon nem akarja megkockáztatni, hogy fennakadások legyenek a házhoz szállításokban.

A koronavírus nemcsak Magyarországon, de az egész világon újult erőre kapott, és van, ahol már arra számítanak, hogy a tavaszi helyzethez hasonlóan ismét nagy lendületet kap a házhoz rendelés. Ebből a folyamatból pedig nem akar kimaradni az online rendelés koronázatlan királya, az Amazon sem, amely hétfőn bejelentette, hogy a következő időszakban 100 ezer új dolgozót vesznek fel.

Az új munkahelyeket főként az USA-ban és Kanadában hozzák létre, és igyekeznek nagyon vonzóvá tenni őket: az új dolgozóknak például 1000 dolláros (kb. 300 ezer forint) aláírási pénz üti a markukat, és legkevesebb 15 dolláros órabért (mai árfolyamon mintegy 4500 forint) kapnak majd. Pénz pedig vélhetően van az újonnan felvettek bérezésére, hiszen az egy évvel ezelőttihez képest már 70 százalékkal nőtt az Amazon értéke – főként a home office miatt megnövekedett rendelésszámnak köszönhetően.

A cég immár a negyedik nagy felvételi hullámát tartja az idén, a mostani pedig annyiból sem meglepő, hogy egyébként is az év legaktívabb, ünnepi időszaka jön.

Hozzászólások