szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járványveszélyre hivatkozva küldték ki az egyébként nyílt ülésről a sajtómunkásokat, miközben Mészáros Lőrinc szállodájának ágyaztak meg.

Nyílt testületi ülésről mentek ki a makói önkormányzattól a meghívók, az önkormányzati honlapon is közzétették a napirendi pontokat. Így nem kis meglepetést okozott, amikor a rendhagyó módon a sportcsarnokban tartott ülésről elküldték a helyi sajtót, de még a makói önkormányzati tévé sem közvetítette szokásos módon az ülést. A delmagyar.hu munkatársa is részt vett volna a testületi ülésen, de csak utólag kapott információk alapján írhatta meg a tudósítását a hivatalosan egyébként nem zárt ülésről.

Szerdán az önkormányzati honlapon közzétett előterjesztések alapján a hvg.hu írt arról, hogy ezen az ülésen szavaznak arról a makói képviselők, hogy átdolgozza-e a város az egyébként felülvizsgálat alatt levő építési szabályzatot oly módon, hogy azon a telken, ahol Mészáros Lőrinc fog 120 férőhelyes szállodát építeni, ott az egyébként hatályos előírásoknál jóval engedékenyebbek legyenek a beépíthetőség, és a megengedett homlokzati magasságot illetően. Napirenden volt az ülésen még az is, hogy a Belügyminisztériumtól támogatást igényelnek a még mindig zajló ivóvízminőség-javító program miatt, kényszerűen használt konténerek működtetésére. A DK képviselője pedig visszakövetelte volna a járvány miatt befagyasztott „jóléti” juttatásokat, illetve a közmunkásoknak kért volna 10 ezer forintos juttatást. Külső szemlélőként nehéz megállapítani, hogy valóban annyira elővigyázatosak volna a polgármester, hogy még a helyi televíziós stábot is kiküldte a teremből, vagy a napirendek tárgyalását szerette volna inkább „négyszemközt” tartani, de a végeredmény mindenképpen az lett, hogy rendhagyó módon zártra sikeredett egy nyílt ülés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj