szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénzért a művelődési házakba is jut egy kis saját operatív törzs.

A koronavírus-járványról tart előadásokat országszerte Szlávik János infektológus, az operatív törzs tagja – írja a 444.hu. A rendezvényeket R. Kárpáti Péter, a Barátok közt egykori főszereplője szervezi és moderálja.

A polgármestereket levélben keresik meg, az előadásért 290 ezer forint plusz áfát kérnek, vagyis bruttó 368 ezer forintot. A hatvanperces programban magáról a vírusról, a védekezésről, kutatási eredményekről beszél a meghívott.

A vendég nemcsak Szlávik lehet, ugyanennyi pénzért rendelhető Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője vagy Papp Lajos szívsebész professzor.

A kért összeg nem kiugróan sok, különösen más műfajú előadók gázsijához képest. Kérdés azonban, hogy az egészségügy reformja után ilyen mellékállást vállalhatnak-e az előadók, illetve kapnak-e erre engedélyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"2022-re fog a világ megnyugodni" – Szlávik János a HVG Teraszon

Korábban túlzottan optimisták voltunk a járvány leküzdésének idejét tekintve – vallja Szlávik János. Az infektológus szerint legalább egy év, mire kiderül, hogy mit tudnak a vakcinák, az ugyanis, hogy jövő év elején már léteznek majd oltások, nem jelenti azt, hogy hatékonyak is. De lesz-e magyar vakcina? Ezt is elárulja M. Kiss Csabának.

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás