Bankszövetség is reagált Orbán bejelentésére: ha tehetjük, mérlegeljük a lehetőséget, hogy tovább fizetjük a hitelünket

Bankszövetség is reagált Orbán bejelentésére: ha tehetjük, mérlegeljük a lehetőséget, hogy tovább fizetjük a hitelünket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / Dow Jones
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Bankszövetség arra kéri az adósokat, hogy akiknek a hitel törlesztése nehézséget okoz, feltétlenül éljenek a moratórium lehetőségével, akik azonban nem tartoznak ebbe a csoportba, mérlegeljék a moratóriumban maradás, illetve a törlesztés folytatásának lehetőségeit - válaszolta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szombaton az MTI megkeresésére.

szombati bejelentés szerint a magyarországi fizetési moratórium változatlan feltételekkel fél évvel automatikusan meghosszabbodik. "Ez az előbbi megközelítésen túlmutat, mivel minden ügyfél beleesik" - mondta Kovács Levente.

A bankszövetség javaslata szerint, akiknek a koronavírus-veszélyhelyzet miatt jövedelemkiesésük van, és a hiteltörlesztési terhek megfizetése nehézséget okoz, azok feltétlenük éljenek a moratórium lehetőségével. Akik pedig nem esnek bele ebbe a rászorultsági csoportba, azokat pedig arra kérik, hogy gondolják végig, vessék össze a moratóriumban maradás, illetve a törlesztés folytatásának lehetőségeit - emelte ki Kovács Levente.

Hozzászólások