A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkal nagyobb a baj, mint tavaly tavasszal.

Már a napi működést veszélyeztetheti a járvány újabb hulláma a kereskedelemben – írja a Magyar Nemzet. A lap iparági forrásokból úgy értesült: a fertőzés az élelmiszerboltok alkalmazottainak körében terjed a leginkább, de más üzletekben, raktárakban, elosztóközpontokban is felütötte a fejét a koronavírus agresszív mutációja. Ez súlyosabb, mint az első hullám, amikor csak a pánikvásárlással kellett felvenni a küzdelmet az ágazatban, ám az üzletek néhány könnyebb fertőzéses esettel megúszták dolgozóik körében.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta: segítséget kértek Kásler Miklóstól, az Emmi vezetőitől, hogy az élelmiszerboltokban dolgozók „mielőbb védettebb közegben dolgozhassanak, és hozzá tudjanak jutni a vakcinához”. Ellenkező esetben akár rövid távon veszélybe kerülhet a most is korlátozott nyitva tartás – indokolta.

Hasonló véleményen van a multiláncokat tömörítő Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is. Vámos György is megerősítette, hogy egyre több a megbetegedés a munkavállalók körében, szerinte „a legfontosabb össztársadalmi kérdés a nemzetgazdaság újraindulása, így létfontosságú a védőoltás minél szélesebb körű, gyors felvétele”.

Ugyancsak a Magyar Nemzet tíz napja írt arról, hogy az áruházláncak raktárban dolgozó munkavállalói soron kívül kaphatnak oltást, a hírt nem sokkal később a Koronavírus Sajtóközpont cáfolta.

(Képünk illusztráció)

Hozzászólások