Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A társaság az élre tör.

57 milliárd forintott meghaladó értékesítési árbevétellel zárta a 2020-as évet a NER kedvenc informatikai cége. A 4iG pénteken tőzsdezárás után a Budapesti Értéktőzsdén közzétett éves beszámolója alapján az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 5,05 milliárd forintra növekedett. A bevétel esetében 39 százalékos a növekedés, az EBITDA pedig 24 százalékkal haladja meg a 2019-est.

Ezt a beszámoló összefoglalójában így értékelik: „a 4iG rugalmas működésének köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagált a piaci kihívásokra, melynek köszönhetően 2020-ban a Cégcsoport főbb stratégiai területein megőrizte növekedési lendületét”.

Azt azért hozzá lehet ehhez tenni, hogy jelentős állami megbízások is hozzájárultak a sikerhez, az elmúlt évben végrehajtott akvizíciók pedig erősítették a cég piaci pozícióját. A cégcsoport létszáma egy év alatt 48 százalékkal, 924 főre emelkedett. A 4iG beszállt a távközlési piacba, de vett drónfejlesztő céget, adatközpont-üzemeltetőt, mesterségesintelligencia-szakértőt is az elmúlt időszakban.

Ami pedig a megbízásokat illeti: a teljesség igénye nélkül a készpénzforgalom ellenőrzésére, digitális tananyag fejlesztésére, a dohánytermék-azonosító rendszer működtetésére szóló tendereket is a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó társaság nyerte el.

„A 4iG stratégiai célkitűzése, hogy a hazai technológiai vállalatok között az abszolút első helyre kerüljön, és emellett meghatározó pozíciókat építsen ki a távközlési piacon is. Ebben partnere az Antenna Hungária Zrt. lesz, és a tervek szerint a társaságok közösen valósítják meg expanziós stratégiájukat ezen a területen” - olvasható a cég közleményében.

Hozzászólások