Jules Verne-összes tartja a könyveladási rekordot a Vaterán

Jules Verne-összes tartja a könyveladási rekordot a Vaterán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járvány felpörgette a könyvforgalmat az online piactéren, egyre többen keresik az olcsóbb, használt könyveket is.

2020 májusa óta minden egyes hónapban 20-40 százalékkal több könyvet vásároltak a Vaterán, mint a járvány előtti hónapokban – írja közleményében az online piactér.

A Vatera adatai szerint az eladott köteteknek kevesebb mint 2 százaléka tankönyv vagy szótár, tehát túlnyomó többségében olvasnivalót keresnek maguknak a felhasználók, a gazdát cserélő könyvek 85 százaléka használt kötet, és csupán 15 százaléka új.

Az oldalon legtöbben papírköteteket rendelnek, méghozzá főként regényeket, történelmi, társadalomtudományi témájú műveket, illetve gyermek-, és ifjúsági irodalmat. A regények közül a nyolcvankötetes Jules Verne-kollekciókat vették meg a legdrágábban (250 ezer, illetve 200 ezer forintos áron), 150 ezer forintért talált gazdára Rejtő Jenő Albatrosz-kiadású köteteinek gyűjteménye.

Egy kicsivel olcsóbban, 120-130 ezer forintért vették meg a Jókai-összest, illetve két sci-fi kollekciót, amelyek a Star Wars, illetve a Dűne világában játszódó köteteket tartalmaztak.

A képregények is keresettek a Vaterán, ezek közül is főként a húsz-harminc évvel ezelőtti kiadványok.

A gyermekkönyvek közül a Klasszikus Walt Disney mesék sorozatában kiadott Merida, a bátor kötet a rekorder, ezért 186 ezer forintot fizettek ki, de a Szörny Egyetem történetét tartalmazó könyvért is kiadtak 144 ezer forintot.

Hozzászólások