Guy Ritchie megint elszállt – itt az Artúr király-film előzetese

Guy Ritchie megint elszállt – itt az Artúr király-film előzetese

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az angol kultrendező a sok bűnfilm, két Sherlock Holmes-mozi és a tavalyi kémsztorija után most a középkorban éli ki legvadabb fantáziáit.

Artúr király legendája természetesen a filmtörténet során is többször előkerült már, olyan különböző művekben, mint az 1967-es Camelot Richard Harrisszel és Franco Neróval, az 1975-ös Monty Python-féle Gyalog galopp, az 1981-es Excalibur vagy a 2004-es Artúr király Clive Owennel és Keira Knightley-val.

Most épp a pitiáner angol bűnsztoris gyökereitől messze kalandozó Guy Ritchie ásta bele magát a történetbe, aki természetesen sok akcióval, sok lassítással és várhatóan kőkemény szövegekkel dolgozta fel a legendát.

A címszerepben Charlie Hunnamet láthatjuk majd, de Jude Law, Eric Bana és Djimon Hounsou is feltűnik majd benne, sőt még David Beckham is kapott egy kisebb szerepet.

A King Arthur: Legend of the Sword 2017. március 24-én kerül az amerikai mozikba.

Guy Ritchie már tényleg csak blöffölni képes

Hiába a színes-szagos retrómámor, Az U.N.C.L.E. embere című új Guy Ritchie-film nem több egy közepes kémsztorinál. A hidegháborús sorozatból készült moziban a színészekre és a korabeli hangulatra sem lehet panasz, a szebb napokat látott rendező viszont továbbra sem képes megközelíteni az első két filmje által magasra tett lécet - pedig itt aztán mindennel próbálkozik: bedobja a CIA-t, a KGB-t és a nácikat is.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

 

Hozzászólások