Ne menjen aludni, amíg elejétől a végéig nem hallgatta meg az ’56-os rockhimnuszt

Ne menjen aludni, amíg elejétől a végéig nem hallgatta meg az ’56-os rockhimnuszt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Teljes egészében meghallgatható már az 1956-os emlékév hivatalos dala, amelyet a nemrég magyar állampolgárságot kapott világhírű dalszerző, Desmond Child jegyez. A másik szerzője Andreas Carlsson, a magyar szöveget Orbán Tamás írta. Meglepetés nincs, dicséretet és kritikát egyaránt kapott dal, utóbbit a könnyen félrehallható szövege miatt.

Az „Egy szabad országért” című dal premierje kedd reggel volt a Petőfi Rádióban, valamint egy részlete hallható volt az egyik werkfilmben.

A miniszterelnök áprilisban Washingtonban találkozott Desmond Childdal, akkor kérte fel, hogy írja meg az 1956-os emlékév hivatalos dalát.

Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Molnár Ferenc Caramel, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Lakatos Mónika és a Hooligans is énekel a dalban, továbbá egy kórus színesíti a hangzást. Október 23-án a teljes gárda fogja előadni a Kossuth téren, Desmond Child vezetésével.

A kritizálók egyebek mellett azt jegyezték meg, hogy a refrénből a „Magyarország, halld szavunk!” kezdetű részt könnyű félrehallani, és esetlegesen halszagúnak érteni.