szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Arany medve-díjas rendező köszöni konzervatív barátainak, hogy nem fordulnak el tőle, csak mert másképp gondolkodik, mint ők.

Mint beszámoltunk róla, nagy port kavart Enyedi Ildikó egy német lapnak tett kijelentése, amiben a hazai demokrácia rombolásáról beszélt, illetve arról, hogy nem tud hosszú ideje büszke lenni a hazájára az itteni állapotok miatt. Sokan azt vetették a szemére, hogy miért kritizálja a kormányt, ha az pénzt adott a filmjére.

 

„Ildikó, kussolj, és örülj, hogy megcsinálhattad a filmed"

A kritikus vélemény nem hazaárulás - evidens gondolat, de nem árt tisztázni. Enyedi Ildikó nem valamiféle kegyből készített filmet, és hozzá hasonlóan egyetlen művész sem tartozik semmivel az "államnak" vagy a "kormánynak" . Az állami támogatásból alkotó az adófizetőknek tartozik felelősséggel, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából. Vélemény.

A Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjúban is szó esik erről. „Fel sem merült bennem, hogy szeretnem kell a miniszterelnökünket ahhoz, hogy dolgozhassak. Ez azért nagyon kevés országában van így a világnak, és ezek nem épp barátságos helyek” – mondta a rendező.

Nagyon bántja, hogy a véleménye miatt megint rengeteg ember esett egymásnak, és mindez szerinte épp azt mutatja, mennyire igaza volt.

Enyedi megköszöni minden konzervatív barátjának, ismerősének, hogy nem fordulnak el tőle, csak mert másképp gondolkodik, mint ők. Példaként a gyermekei tanárát hozza fel, aki nagyszerű pedagógus és megingathatatlan konzervatív. „Ha vele találkozom, mindig rettegek, meddig bír ellenállni a propagandának, meddig marad barátságos velünk, meddig őriz meg minket a szívében. Hiszen alapjaiban ugyanazokat az értékeket tartjuk fontosnak.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren