szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem befolyásolták műsorait a körülötte lezajlott botrányok, a legjobb körülmények között a pályafutása során a Sláger Rádiónál dolgozott, és nem merült fel benne, hogy elhagyja a rádiózás világát – mondta a Heteknek Bochkor Gábor.

Ennek ellenére Bochkor azt mondja: „én is töröm a fejem azon, hogy milyen vállalkozást hozhatnék létre második lábként, például szívesen nyitnék egy vendéglőt akár. A párom, Andrea most végzi a pszichológia mesterszakot, ő nyilván ezen a pályán tervezi a jövőjét”, de ő elsődleges hivatásaként továbbra is a rádiózásra tekint, mert élvezi, amit csinál.

„Nem könnyű mással is foglalkozni az én szakmámban: hajnalban 4 órakor kelek, reggel 10-kor vége a műsornak, utána dolgozunk még 2 órát a másnapi adáson, és utána már eléggé lefárad az ember. Fél 1 körül hazakeveredek, ilyenkor muszáj 2 órát aludnom, mert délután én megyek a suliba a lányunkért. Ott apának kell lenni, vitálisnak kell lenni, ilyenkor főzök, meg viszem őt mindenfelé” – mondta a Heteknek Bochkor.

Ami a mai magyar kereskedelmi rádiózás helyzetét illeti, a műsorvezető hiányolja a műsorokból a vitákat: „Ha a német kereskedelmi csatornákra gondolok, ott megvannak erre a célra a megfelelő vitaműsorok, ahol valóban ütköztetve vannak egymással különböző vélemények mindenféle témákról. Ezeknek a magyar megfelelőiben viszont nincsenek érdemi viták. A véleménytáborok között ma óriási szakadék van, nagyon nehéz előidézni ma azt a felismerést, hogy léteznek közös pontok is akár.” Hozzátette: „A legnagyobb feladat mindig az, amikor a legnagyobb tömeget akarod elérni. Sokkal könnyebb egy szegmentált rádió dolga. Értelmes tartalmat szórakoztatva, fogyaszthatóan, és mégse túl primitíven tálalni – ez nagyon nagy kihívás.”

Bochkor azt is elmondta: nem ért egyet Friderikusz Sándorral, aki a közelmúltban élesen bírálta többek között Till Attila TV2-s szereplését. Bochkor szerint „nem kell minden nyilvános fronton harcolni”, a szórakoztató műfajban dolgozó műsorvezetők felelőssége éppen az, hogy nem állnak bele ezekbe a vitákba. „Ne tőlünk kérjék ezt számon: mi a szórakoztató műfajban dolgozunk, tehát elsődlegesen az a dolgunk, hogy felvidítsuk, néha elgondolkodtassuk kicsit az embereket, semmi több” – mondta a Heteknek a műsorvezető, hozzátéve, hogy amikor nemrég a Music FM-ben hosszabban beszéltek Donald Trumpról, SMS-ek tucatjait kapták, amelyek azt kifogásolták, hogy úgymond politizálnak a műsorban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindultak élesben is a robotpizzafutárok Amerikában – videó

Elindultak élesben is a robotpizzafutárok Amerikában – videó

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó