Úgy elájultak a Szárnyas fejvadász 2049-től, hogy a rendezőre bíznák a Kleopátra-filmet

Úgy elájultak a Szárnyas fejvadász 2049-től, hogy a rendezőre bíznák a Kleopátra-filmet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Denis Villeneuve a jelenlegi talán legnagyobb szabású hollywoodi filmtervre csaphat le, miközben akik már látták, az év legnagyobb mozis csodájának nevezik a Szárnyas fejvadász folytatását.

Pontosan egy hétre vagyunk a Szárnyas fejvadász 2049 premierjétől, és nagyon úgy tűnik, nem véletlenül neveztük az év legjobban várt filmjének: az első reakciók mesterműnek, vizuális csodának, két és fél óra tömény gyönyörnek nevezik az 1982-es klasszikus sci-fi folytatását, egyesek szerint egyenesen jobb, mint az eredeti.

Ebben persze nem hiába reménykedtünk, miután Ridley Scott annak a kanadai Denis Villeneuve-nek adta át a stafétát, aki hazai filmjei után olyan amerikai mozikat rendezett az elmúlt négy évben, hogy szinte a címek felsorolásától libabőrösek leszünk: Fogságban, Enemy, Sicario, Érkezés.

Ha minden igaz, túl sokáig megint nem pihenhet a rendező, a The Wrap információi szerint ugyanis Villeneuve-re bíznák az egyik legambiciózusabb hollywoodi filmtervet, az új Kleopátra-mozit, amit korábban David Fincher rendezett volna, Angelina Jolie főszereplésével – ez a változat azonban idővel elsikkadt.

A Stacy Schiff Kleopátra című könyve alapján készülő filmnek az 1963-as Mankiewicz-eposzt követné az egyiptomi királynő életének bemutatásában, akkor Elizabeth Taylor- és Richard Burton-féle sztárokat vonzott a később 4 Oscar-díjjal jutalmazott produkció.

Hozzászólások