szerző:
hvg.hu

A rendező súlyos váddal illette Andy Vajna kormánybiztost.

Pálfi Veiszer Alinda beszélgetős műsorának lesz a vendége kedd este, a felvétel már megtörtént, a műsorvezető a Facebookon posztolt előzetest a beszélgetésből.

Mint korábban mi is megírtuk, nagyszabású Toldi-filmet szeretett volna készíteni Pálfi György. A Filmalap úgy tűnt, 2 milliárddal támogatná is a projektet, de a forgatás nem kezdődhetett el. A rendező akkor azt mondta, Andy Vajna nem bízott benne, és kaszkadőr ismerősével rendeztette volna meg a látványos csatajeleneteket – azokat, amelyek leforgatása leginkább motiválta Pálfit.

2014-ben a Filmalap aztán végleg lefújta az összesen 2,5 milliárd forintos költségvetésű Toldi-film támogatását. A döntőbizottságból hárman – Andy Vajna, Divinyi Réka és Havas Ágnes – szavaztak arra, hogy ne támogassák a projektet Pálfi koncepciójában, míg ketten – Kovács András Bálint filmesztéta és Miskolczi Péter producer – a támogatás mellett tették le a voksot.

Most Alindának egy másik, sokkal súlyosabb okot is elárult Pálfi a meghiúsult tervről. Mint mondta a Vajnával való tárgyalások egy pontján a filmügyi biztos kitalálta, hogy ő az üzlettársaival létrehoz egy filmfinanszírozó társaságot, „amelyik megfinanszírozza ezt a maradék 10 százalékot, cserébe az összes olyan jogokért, ami nekünk az a maradék pici kis jogunk megmaradt -azt oda kell adni. Felálltam, borítottam az asztalt, és azt mondtam, hogy én ilyen bűnügyekben nem veszek részt”.

Azaz Vajna magántársasággal akart beszállni egy olyan filmbe, amit a állami Filmalap is támogatott volna.

A Filmalap egyébként azóta támogatta Pálfi következő projektjét, az Úr hangját.

A beszélgetést kedden 23 órától nézhetjük meg a Hír Tv-n.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jó autó a kettes Golf: 333.33 km/h-val megy, ha kell (videó)

Jó autó a kettes Golf: 333.33 km/h-val megy, ha kell (videó)

Titkolja a HM, hogy ki használja Orbánon kívül a "nem kormánygépet"

Titkolja a HM, hogy ki használja Orbánon kívül a "nem kormánygépet"

Nem akárki akadt horogra, kínai szuperkém amerikai bíróság előtt

Nem akárki akadt horogra, kínai szuperkém amerikai bíróság előtt

Marad a rossz levegő - itt nem érdemes levegőt venni

Marad a rossz levegő - itt nem érdemes levegőt venni

Mikor szegjük meg a szabályokat? És mi köze ennek a főnökeinkhez?

Mikor szegjük meg a szabályokat? És mi köze ennek a főnökeinkhez?

Kovács Patrícia: „Nagyon érdekel, hogy mi van az ajtó mögött”

Kovács Patrícia: „Nagyon érdekel, hogy mi van az ajtó mögött”