szerző:
MTI/hvg.hu

December 25-én indul a műsor.

A közmédia ősszel jelentette be, hogy képernyőre viszik a legendás internetes játékot, a Honfoglalót. Most azt is közölték, hogy Szente Vajk lesz az új kvízjáték műsorvezetője, aki korábban a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt is vezeti.

A Honfoglaló adásai december 25-től indulnak, ezen a héten esténként 19.30-tól közismert emberek játszanak majd, ők mutatják be a játékszabályokat a nézőknek. Január 2-tól pedig minden hétköznap három hadvezér mérkőzik meg egymással Magyarország megyéiért.

A közmédia közleményében Szente Vajk elmondta, régen ő is sokat honfoglalózott, kedvencei a történelemmel kapcsolatos kérdések voltak, de a képzőművészethez, irodalomhoz és nyelvekhez köthető kérdésekben is jól teljesített, és jól tud például számokat is megjegyezni. 

Néhány adást már most felvettek, erről Szente azt mondta, szerinte nagyon élvezi mindenki a játékot, és jó lett a díszlet is. A játékról elmondta, gyors a tempója, mert tizenkét másodperc áll a játékosok rendelkezésére a válaszadásra, a tippelős kérdéseknél pedig még inkább sietni kell. "Az egyik kérdéstípusnál van elég idő gondolkodni, a másiknál nincs, ezt kell fejben ügyesen váltogatni az eredményes játékhoz" - magyarázta.

Hozzátette, az első tapasztalatok szerint kizárólag az a taktika jön be, ha valaki bátor és megtámadja az ellenfele várát, a kivárás és pontgyűjtés eddig nem működött. Azt is elmondta, hogy nagyon sok különböző témában kell jártasnak lennie annak, aki eredményesen akar játszani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!