Itt egy jó hír minden Star Wars-rajongó számára: igazi legenda csatlakozott a következő filmhez

Itt egy jó hír minden Star Wars-rajongó számára: igazi legenda csatlakozott a következő filmhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csillagok háborúja univerzumának egyik legnagyobb legendája is visszatér idén: John Williams komponálja majd az űrzsivány Han Solo kalandjait feldolgozó önálló mozi zenéjét.

2018-ban sem maradunk új Star Wars-mozi nélkül, az új széria történéseit feldolgozó nyolcadik film után idén újabb önálló művel jelentkeznek a készítők: a Solo címmel hirdetett munka az univerzum talán legkedveltebb karakterének életébe enged majd betekintést.

A jó forgatókönyv persze csak egy, hiszen megfelelő háttérzene nélkül aligha maradna emlékezetes bármilyen mozi is. Így van ez a május végén érkező Han Solo-film esetében is, melynek főtémáját nem kisebb név komponálja majd, mint a számos világhírű filmzene szerzője, John Williams. A veterán zeneszerző a Variety értesülései szerint John Powellel (Így neveld a sárkányodat, Rio, Bourne) dolgozik majd együtt.

Williams neve egyébként csaknem egybeforrt a Csillagok háborújával, hiszen a most 85 éves művész - néhány kivételtől eltekintve - szinte mindegyik Star Wars-mozinál közreműködött. Ötszörös Oscar-díjas zeneszerző, díjai között húsz Grammy, négy Golden Globe és négy Emmy-díj szerepel.

Hozzászólások