szerző:
Németh Róbert

A New Musical Express print hetilap változata 66 év után megszűnik.

A folyamat már 2015-ben elkezdődött, amikor – a folyamatosan csökkenő eladások után – az NME megszűnt fizetős lap lenni. A lapból akkor már csak havi 15 000 példány kelt el.

Onnantól kisebb formátumban, reklámok finanszírozta, 300,000-es példányban terjesztett ingyenes lapként jelent meg.

Innentől az NME – mely díjkiosztókhoz és egyéb zenei/popkulturális eseményekhez is adja márkanevét – minden energiáját a lap internetes felületére, az nme.com-ra koncentrálja majd, melynek olvasóközönsége a kétszeresére nőtt az elmúlt években, igaz néhanapján jelennek majd meg speciális, tematikus print kiadványok is, írja a Guardian.

A lapot kiadó Time Inc UK-t - mely egyébként a brit Marie Claire kiadója is – egyébként egy hete vette meg a Epiris nevű magántőke-társaság 130 millió fontért. Az új tulajdonos már jelezte, hogy profiltisztításba kezd majd – átalakít vagy elad majd kiadványokat. Az NME évek óta csak veszteséget termelt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!