szerző:
hvg.hu

A sorozat mögött álló Paul T. Scheuring elkészítette a hatodik évad első részének forgatókönyvét.

Folytatódik a 2005-ben indult A szökés című sorozat, amely 2009-ig összesen négy évadot élt meg, de hosszú kihagyás után tavaly egy ötödik széria erejéig feltámasztották. A mindössze 9 részt tartalmazó évad premierje 2017 áprilisában volt, és az új karakterek és merőben más helyszínek mellett vadonatúj történetszálat is hozott.

Már akkor felmerültek kérdések arra vonatkozóan, hogy a készítők esetleg nyitva hagyják-e a lehetőséget egy újabb évadnak, de senki nem adott egyértelmű választ. Kisvártatva aztán megtörtént a jég, a Fox egyik vezetője, Michael Thorn pedig januárban bejelentette: újabb évadot dolgoznak ki, ami a történet egy teljesen "új irányvonalát" vezeti majd fel.

A folytatás hírét aztán maga az alkotó, Paul T. Scheuring fokozta egy hétfői Twitter-bejegyzésben. Mint írta, már kész is van az új szériához tartozó első epizód forgatókönyve.

Egy rajongó kérdésére Scheuring azt is megosztotta, hogy 50-150 százalékos esély mutatkozik arra (per pillanat legalábbis), hogy a William Fichtner játszotta, egykori FBI-ügynök, Alexander Mahone karaktere is újra képernyőre kerülhet.

A továbbiakat illetően egyelőre szinte semmit nem tudni, így Scofieldék visszatérése is csupán pletyka. Ami valószínűleg igazat is nyer majd, tekintve, hogy a tavaly bemutatott új részeket is óriási siker kísérte. És hát nem volna túl életszerű pont nélkülük folytatáson dolgozni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bodnár Zsolt Kult

A szökés visszatért, és rögtön fejest ugrott a nosztalgiába

A Prison Break itthon a kétezres évek egyik legnépszerűbb sorozata volt, és akik végig kitartottak mellette, azok a kilenc év kihagyás utáni visszatérést is imádni fogják. Ahelyett, hogy bármiféle friss színt vinnének a történetbe, egy (meglepetés!) újabb szökés felé kergetik Scofieldéket, de most már legalább felvállalják, hogy ez csak egy szórakoztató őrültség.

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát