szerző:
MTI

Ugyanezen az árverésen cserélt gazdát George Harrison egy fekete Mercedes 500 SEL AMG típusú gépkocsija, amelyet a zenész 1984-ben vásárolt 43 200 fontért.

Több mint negyedmillió fontért kelt el egy angliai árverésen több mint 350 korábban nem ismert fotó a Beatles együttesről, a felvételek a brit banda első egyesült államokbeli koncertjein készültek.

Mike Mitchell fotós, aki mindössze 18 éves volt, amikor a Beatles 1964-ben fellépett Washingtonban és Baltimore-ban, az együttes tagjainak megérkezéséről, a koncertek előtti sajtótájékoztatókról és a koncertekről készített több száz felvételt.

Az Omega Auctions nevű északnyugat-angliai aukciós ház szombat esti árverésén a szerzői jogokkal együtt 413 negatívot bocsátottak árverésre. A negatívokért és a fotókért 253 ezer fontot (90,7 millió forint) fizettek.

Mitchell fotóiból 2011-ben elárvereztek 46-ot, a többi felvételt soha nem mutatták be nyilvánosan.

Mitchell a felvételekről elmondta, arra törekedett, hogy egyedülálló fotókat készítsen. Valamennyi felvétel természetes fényben készült, mivel a fiatal fotósnak nem volt vakuja.

Paul Fairweather, az aukciósház illetékese szerint fantasztikus árverésnek voltak tanúi, amely arról tett tanúbizonyságot, hogy a "Beatles-piac" még mindig ugyanolyan erős, mint valaha.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!