szerző:
hvg.hu

A Netflix egyelőre nem reagált a vádakra.

Charlie Kessler még 2012-ben készített egy díjnyertes, hatperces kisfilmet Montauk címmel: az ötletből nagyjátékfilmet akart rendezni, ezt a 2014-es Tribeca Filmfesztiválon fel is vetette Matt és Ross Duffernek.

A rendező azt állítja, az ötletből akkor semmi nem lett, két évvel később pedig az ő sztorija alapján debütált a Stranger Things. A történetek nagyon hasonlóak, mindkettő egy kormányintézményben és környékén történt természetfeletti eseményről szól, így lehet alapja a vádnak.

A Duffer-testvérek egyébként valóban Montauk címen adták el a sorozatot a Netflixnek és csak később változtatták meg a helyszínt Indiana államra – emlékeztet a Variety.

A Duffer testvérek ügyvédje szerint a vádak alaptalanok, Kessler csak hasznot akar húzni a sorozat sikeréből.

Alex Kohner hozzátette: a Stranger Thingsnek semmi köze Kesslerhez, az alkotópáros nem látta a rövidfilmet, és nem beszéltek semmilyen projektről korábban.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!