szerző:
nyüzsi

Az Antikrisztus az Zeitgeist vagy hús-vér személy?

– teszi fel a mindannyiunkat napjában foglalkoztató kérdést az e heti Figyelő Pajor Tamásnak, aki meglepő választ ad: "Mindkettő". A Hit Gyülekezetében prédikátorként dolgozó zenész állítja, hogy a Messiás "bizonyos aspketusból maga is politikai vezetőként fog fellépni eljövetelekor". Amikor pedig az Antikrisztikusra terelődik a szó, már meg is érkeztünk Soros Györgyhöz. Pajor pedig azt állítja:

Soros Györggyel nem az a baj, hogy zsidó. Soros Györggyel az a baj, hogy spirituálisan és erkölcsi értelemben nem zsidó.

Hozzátennénk, hogy a második világháború előtti magyar zsidótörvények alapján Soros épp elég zsidó volt a sárga csillag viselésére, és a halálra is megfelelően zsidó lett volna, ha egy pillanatra is elpártol mellőle a szerencse a vészkorszak alatt.

Pajor egyébként azt mondja: "a kampány során a mélységekből a felszínre kerültek a népi antiszemitizmus toposzai az egyszeri kommentelők szintjén. Ez a jelenség igencsak zavart, de túl tudtam tenni magamat rajta." Szerencsére a Figyelő is így van vele, és inkább visszatér ahhoz, hogy "a Soros által megjelenített mátrixban megjelenik-e az Antikrisztus szelleme".

Neo ezen a ponton a feledést hozó kék piruláért nyúlna.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!