szerző:
hvg.hu

Az író, dalszövegíró a készülő önéletrajzi könyvéről és arról is beszélt a 24.hu-nak, hogy mit szól hozzá, hogy a kormánymédiában a "balliberális kulturális diktatúra" elnyomottjaként hivatkoztak rá.

Bereményi Géza nem bosszantja föl magát a híreken, inkább csak röhög rajtuk – mondja a 24.hu újságírójának adott interjújában. Mikor megkérdezik tőle, hogy mit gondol arról, hogy a kultúrharcot meghirdették, és hogy ennek az egyik önjelölt élharcosa a balliberális kulturális diktatúra elnyomottjaként emlegette őt, a következőt válaszolja: "tegnap futottam össze egy járókelővel, aki megállított azzal, hogy azt olvasta rólam a sajtóban, én vagyok a mostani rendszer kedvence. Ennyit a kultúrharcól".

Bereményi úgy érzi, hogy nem kell csak azért felszólalnia, mert Tóth Verához hasonlóan a harci zászlóra tűzték a nevét, ezt pedig azzal indokolja, hogy "szemlátomást egy nagyon hülye ember", aki a fentebbieket állította róla.

Hozzáteszi, hogy bár van benne némi igazság, "de a másik oldalnak is legalább annyira az elnyomottja". "Nem tudok rendesen kibontakozni, mindig korlátozni próbálnak. (nevet) De már ehhez is hozzászoktam."

Az interjú első felében Bereményi Géza készülő önéletrajzi könyvéről van szó, a könyvet március 1-ig kell leadnia a Magvető Kiadóhoz. Mint fogalmaz: csupán 25 éves koráig írja le az életét a könyvben, mert szerinte az első negyed évszázad sokkal izgalmasabb egy ember életében, mint az utána következő évek. Őt a kamaszkora, a fiatalkora érdekli, a munkája viszont "megette" a életét, azt már nem tartja "feljegyzésre méltónak".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!