"Kemény vagyok, mint Tarzan talpa" - cuki videóban rappelnek a Rákóczi téri gyerekek

"Kemény vagyok, mint Tarzan talpa" - cuki videóban rappelnek a Rákóczi téri gyerekek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nyolcadik kerületi gyerekek nyári táborában készült az alábbi videoklip, amelyben olyan zseniális sorok fedezhetők fel, mint az "okosabb vagyok, mint a nagy átlag, pofámba öntöm a teámat".

A Mindspace nevű szervezet idén nyáron a nyolcadik kerületben lakó, intézetis és nem intézetis gyerekeknek szervezett nyári tábort a Rákóczi téren és annak környékén. A Rákóczi Vakáczió keretében a szünidőző srácok agyagozhattak, kipróbálhatták a szitanyomást, a rizográfiát és még rappelhettek is.

Így született meg a saját Rákóczi indulójuk, amelynek az Urbanplayeren volt a klippremierje. A gyerekek jelmezben, maszkokban rappelnek olyan aranyköpéseket, mint a "ha nincsen jegyem, lifttel megyek, hogy az ellenőrnek célpont ne legyek. Előtte beugrom a patikába, hogy vegyek valamit az allergiámra" sor. A fiatal rapperek feladata vélhetően az volt, hogy a környezetükre reflektáljanak, a saját életükről mesélve fargjanak rímeket, így születtek meg az olyan realista szövegek, mint a "nyolckerben a legnagyobb az élet, ha nem vigyázol könnyen rossz útra tévedsz", vagy a kevésbé földhöz ragadt, szürreális látomások : "kemény vagyok, mint Tarzan talpa, vacsorára meglesz az asztal sarka".

A klipet a Rotera stúdiósai rendezték, a zenei alapot Korb Géza, a Puma Danger gitárosa, és a Rock Band For Old Men szólóprojekt gazdája készítette.

Hozzászólások