Emmy-díjak: a Trónok harca lett a legjobb drámai sorozat, A szolgálólány meséje hoppon maradt

Emmy-díjak: a Trónok harca lett a legjobb drámai sorozat, A szolgálólány meséje hoppon maradt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiosztották a legjobb amerikai televíziós sorozatoknak járó Emmy-díjakat. Volt egy-két kisebb meglepetés.

Például az, hogy a legjobb drámai televíziós sorozatnak járó díjról szépen lecsúszott A szolgálólány meséje, ahogy a Foglalkozásuk: Amerikai és a Westworld is, helyettük a Trónok harcának stábja örülhetett. A kategóriájában a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Emmy-díjat is a Trónok harcában nyújtott alakításáért Peter Dinklage nyerte.

A drámai sorozatok között a legjobb női főszereplőnek járó díjat Claire Foy vette át, aki a The Crown című sorozatban a fiatal II. Erzsébet királynőt alakítja. Ezzel lecsúszott a díjról Elizabeth Moss (A szolgálólány meséje) és Evan Rachel Wood is (Westworld). A legjobb drámai férfi főszereplő Matthew Rhys lett (Foglalkozásuk: Amerikai). A legjobb női mellékszereplőnek járó Emmy-díjat Thandie Newton kapta a Westworldben nyújtott alakításáért.

A legjobb vígjáték tévésorozat kategóriában a The Marvelous Mrs. Maisel vitte a díjat, ebben a kategóriában a legjobb női főszereplő ugyancsak a Mrs. Maiselből Rachel Brosnahan lett, a legjobb férfi főszereplőnek járó Emmyt pedig Bill Hader vette át a Barryért. A legjobb férfi mellékszereplő vígjáték kategóriában Henry Winkler lett, ő Gene Cousineau-t alakítja szintén a Barryben. Winklert 1976-ban jelölték először Emmyre, 42 évet kellett várnia arra, hogy a díjat meg is kapja. A legjobb női mellékszereplőnek járó Emmy-díj ugyanebben a csoportban Alex Borsteinnél landolt szintén a The Marvelous Mrs. Maiselben nyújtott alakításáért.

A legjobb minisorozatnak járó Emmyről lecsúszott a Budapesten forgatott Géniusz: Picasso és az Edward St Aubyn regényein alapuló Patrick Melrose is, helyettük az American Crime Story Versace-gyilkosságról szóló évadja nyerte a díjat. Ugyanebben a sorozatban nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Emmyt Darren Criss, aki a divattervezővel is végző amerikai sorozatgyilkost alakította a szériában. A legjobb női főszereplőnek járó díjat Regina King vehette át a netflixes Seven Secondsben nyújtott alakításáért. A sorozat az amerikai rasszizmusról, az igazságszolgáltatás hibás működéséről és a rendőri túlkapásokról szól.

A minisorozatok kategóriájában a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Jeff Daniels kapta a szintén Netflix-produkció, a hétrészes western Godlessben nyújtott alakításáért, és a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat is szintén a Godless egyik színésze, Merritt Wever vitte el.

Hozzászólások