szerző:
hvg.hu

Egy Lynzy Lab nevű, Texasban élő lány hétfőn tette fel a Youtube-ra egy szál gitáros dalát, amelyben Trump azon mondatán ironizál, miszerint " félelmetes időket" kell megélniük manapság a férfiaknak. A dalból kevesebb mint egy hét alatt lett sláger, Lynzy Lab pedig már közönség előtt, kórussal is fellépett vele.

Donald Trump a Brett Kavanaugh főbírót ért szexuális zaklatásos vádakra reagálva előző héten azt bírta az újságíróknak mondani, hogy "nagyon félelmetes idők" ezek a fiatal férfiak számára Amerikában. Ezt a következővel indokolta: "egész életemben azt hallottam, hogy egészen addig ártatlan vagy, amíg a bűnösséget nem bizonyítják. De most bűnös vagy egészen addig, amíg az ártatlanság nincs bizonyítva." Mondta ezt úgy, hogy Kavanough-ról több nő is ugyanazt állította – hogy a férfi szexuálisan kényszerítette őket –, sőt, még tüntetést is szerveztek a főbíró kinevezése ellen.

Hogy mennyire ki van csavarva Trump gondolatmenete, arra egy héttel később egy a Texasi Egyetemen tanító zenész és tánctanár, Lynzy Lab világított rá, aki Trump szavain felhúzva magát egy ironizáló dalocskát osztott meg az interneten. Az A Scary Time (for Boys) című dalnak ütős a szövege, arról szól, hogy míg ő nőként este hét után nem mer tömegközlekedni, hogy nem mer elmenni futni fülhallgatóval a fülében, hogy nem meri nyitva hagyni az ablakot, ha egyedül van otthon és, hogy kísérő nélkül egyedül egy bárba sem mer beülni, addig Trump a szegény fiúkat sajnálja, mert azok rémítő időket élnek.

Lynzy gúnyolódik is ezen, mint énekli: biztosan félelmetes idők ezek a fiúknak, biztos zavarba ejtő, hogy nem tudják már, vajon erőszak-e vagy csak flörtölés az, amit tesznek. Ehhez a kényelmetlenséghez képest nyilván semmi, hogy egy nő 35 év után nem beszélhet a megerőszakolójáról, és nem húzhat fel miniszoknyát anélkül, hogy ne tegyenek rá kellemetlen megjegyzéseket.

Lynzy Lab dalát öt nap alatt több mint egymillióan nézték meg Youtube-on, több mint 11 millióan Twitteren. Legutóbb pedig a dalszerző Jimmy Kimmel show-jában lépett fel egy nőkből és gyerekekből álló kórus előtt. Szép teljesítmény kevesebb mint egy hét alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

„Nagyon komoly ügyvédei vannak az alkoholnak” – Interjú dr. Kapitány-Fövény Mátéval

„Nagyon komoly ügyvédei vannak az alkoholnak” – Interjú dr. Kapitány-Fövény Mátéval

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek