Új miniszteri biztost neveztek ki az alaptanterv bevezetésének előkészítésére, ismerős arc kapta a feladatot

Új miniszteri biztost neveztek ki az alaptanterv bevezetésének előkészítésére, ismerős arc kapta a feladatot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Hajnal Gabriella személyében új miniszteri biztost neveztek ki. Neve onnan lehet ismerős, hogy egyébként az iskolafenntartó Klebelsberg Központ elnöke.

Tavaly nyáron nyújtotta be a nemzeti alaptantervre vonatkozó javaslatát a Csépe Valéria pszichológus akadémikus által vezetett szakértői csapat, amelyről a professzor azt mondta, „teljesen más, mint a korábbi volt, de a nemzeti értékek megmaradtak”. A kormány azonban mégis elhatárolódott tőle.

Akkor kevéssé tűnt fel, de Csépe Valéria 2017 márciusában kapott miniszteri biztosi megbízatása már 2018 márciusában lejárt, és azt sem a távozó Balog Zoltán, sem utódja nem újította meg. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere most „a Nemzeti Alaptanterv megújításáért felelős” új biztossá nevezte ki Hajnal Gabriellát, aki egyébként az iskolafenntartó Klebelsberg Központ elnöke.

A megbízás a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint egyelőre szeptember 1-ig szól, és nem jár semmilyen juttatással, tehát a biztos fő állása mellett vagy annak részeként fogja végezni.

Feladata

Hozzászólások