Itt megnézheti, mit csinált éppen Leonardo, mikor annyi idős volt, mint ön

Itt megnézheti, mit csinált éppen Leonardo, mikor annyi idős volt, mint ön

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Úgy is mondhatnánk, Leonardo nem ült a babérjain.

Amikor Leonardo da Vinci 67 évesen meghalt, Európa, sőt, talán nem túlzás azt állítani, hogy az emberiség egyik legjelentősebb életművét hagyta örökül. Ő volt a megtestesült reneszánsz ember, aki dolgozott festőként, szobrászként, feltalálóként, tudósként, matematikusként, építészként, sőt, írt verset, zenét is.

Ez az is jelenti, hogy folyamatosan elfoglalta magát valamilyen alkotó tevékenységgel – többnyire olyan művekkel, amelyek ma már világhírűek.

Ha arra kíváncsi, hogy mivel foglalatoskodott éppen, mikor annyi idős volt, mint most ön, a legjobb helyen jár, csak kattintson ide, és adja meg az életkorát.

©

Az Index szúrta ki a CNN projektjét, amely abból az alkalomból készült, hogy május 2-án volt 500 éve, hogy meghalt Leonardo.

A kerek évfordulóról szerte a világon megemlékeznek valahogyan. A mester Itáliában és Franciaorszában élte le az életét, a legnagyobb kiállítást pedig a Louvre szervezi. A sors fintora, hogy sokáig kérdéses volt, kap-e ehhez képeket Olaszországból. És a párizsi kiállítás miatt derült ki az is, hogy eltűnt a világ legdrágább festménye, a Salvator Mundi című Leonardo-kép.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások