szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy párkapcsolat összes szépsége és nyűgje befér egy autóba Reisz Gábor új rövidfilmjében. Az egészben ráadásul az a legszebb, hogy valójában a hétperces alkotás egy reklám lett.

Reisz Gábor rendezte, vágta és szerezte a zenéjét a Félmondatok című kisfilmnek, amely a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, illetve a Volvo megbízásából készült. A szkeccsfilm nagyon szolidan reklámozza a kulturális eseményt és az autómárkát: a kocsit csak belülről látjuk, a fesztivált is csupán egyszer, mintegy mellékesen említik meg a filmben.

A Huzella Júlia (A berni követ, Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Átok) és Ördög Tamás (a Dollár Papa Gyermekei társulat alapítója, rendezője) főszereplésével készült Félmondatok viszont nagyon szépen bemutatja egy párkapcsolat dinamikáját, hullámhegyeit és völgyeit. Méghozzá úgy, hogy sosem halljuk és látjuk a két fél közötti teljes párbeszédet; a film úgy van megvágva, hogy előbb a nő, majd a férfi saját narratíváját hallhatjuk, így válik a kívülállók számára kerekké a sztorijuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ki neveli a gyereket, ha az anya újra dolgozni kezd?

Ki neveli a gyereket, ha az anya újra dolgozni kezd?

Radar360: Orbán beárazta a koronatesztet, iskolákban terjed a vírus

Radar360: Orbán beárazta a koronatesztet, iskolákban terjed a vírus

Thiago a közeljövőben a Liverpool játékosa lehet

Thiago a közeljövőben a Liverpool játékosa lehet