Az MTVA végre megszólalt az eurovíziós visszalépésről

Az MTVA végre megszólalt az eurovíziós visszalépésről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Reagált az MTVA a vádakra, amelyek szerint "túl melegnek" ítélték az Eurovíziót.

A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat – erről adott ki közleményt az MTVA.

A közleményben azt írták, a közelmúltban számos hazai és külföldi médium cikkeiben megjelent, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Válaszában a közmédia kijelentette: "Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot."

Az indoklás ehelyett az:

Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük.

Nagyon sokat nem kellett gondolkozniuk ezen a válaszon, mert amikor októberben bejelentették, hogy A Dalból nem lehet kijutni az Eurovízióra, akkor a műsort előállító produkciós cégnek szóról szóra ez volt az indoklása. (Az eurovíziós magyar indulót nevezni jogosult MTVA akkor még nem válaszolt a megkereséseinkre.) 

Az MTVA még azt is hozzátette: ők semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartják számon senkinek a szexuális beállítottságát, „felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt”.

Nem tudni, hogy az MTVA ezúttal a fideszes Hír TV-n fellépő Bencsik Andrásra gondol-e, aki úgy definiálta az Eurovíziót: egy homoszexuális flottatüntetés, Conchita Wurstokkal terhelt gusztustalan, erőltetett, propagandisztikus másságfesztivál.

Hozzászólások