szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barátja gyógyulása érdekében még az elvét is félretette Kóbor János, hogy csak az Omegával áll egy színpadon. Demjén Ferencnek kizárólag egészségi állapota miatt nem mondott nemet, amikor közös koncertre hívta.

Demjén december végén ad koncert az Arénában, ahol ott lesz Balázs Fecó, Révész Sándor, Závodi János és nagy meglepetésre Kóbor János is, aki 1962 óta egyetlenegyszer lépett fel bandája, az Omega nélkül – a Scorpionsszal.

„Nekem csak az Omega van, azon az egy bulin kívül soha nem vállaltam el, hogy a zenekarom nélkül lépjek fel. Rózsi pár évvel ezelőtt egyszer már hívott, de akkor még neki is nemet mondtam, számomra ugyanis az Omegán kívül nincs zene” – mondta el a Borsnak Kóbor.

Ezúttal viszont nem tudott és nem is akarat nemet mondani, a mikor felhívta Demjén.

„A csípőműtét és az agyi katasztrófa után körülbelül egy hónappal, amikor felhívott, ugyanazt a hangot hallottam a telefonban, mint amikor a mi Benkő Lacink a kemoterápiák után felhívott, hogy szeretne jönni fellépni újra. Akkor egyeztettünk Laci orvosával, aki azt mondta, ha gyenge is, jót tenne neki a koncertezés, a barátai közelsége.”

Három Omega-dalt és egy Demjén számot fog elénekelni Kóbor, az utóbbit Demjénnel közösen.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!